Почетна » Два дана добре забаве и дружења
Сајмови

Два дана добре забаве и дружења

 

Јединствена и највећа манифестација те врсте у региону, наш четврти Сајам за треће доба, била је одлична прилика за забаву и дружење. Чак 20.000 особа дошло је да ужива или учествује у богатом програму који смо с нашим партнерима припремили за њих.

Сем тога, сениори су на лицу места, на некима од чак 70 штандова, могли да се информишу о свим темама у вези са здрављем, бањским туризмом, безбедношћу у саобраћају… али и да по повољним условима купе лекарска помагала и апарате, здраву храну и лековите препарате.

Многи су искористили могућност и на лицу места проверили своје здравље, од вида и очног притиска, преко мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, па до густине костију и индекса телесне масе.

Током два дана, 24. и 25. маја, уживали су и у друштвеним играма, радионицама сликања на платну и израде торби и корпи од папира. Посећене су биле и радионице шивења слике, осликавања саксија од рециклираног материјала и радионице хортикултуре и израде привезака за кључеве.

Први дан Сајма, после свечаног отварања и обраћања високих званичника могло је да се ужива на смотри певача и наступима културно-уметничких друштава. Ипак, централни и најзанимљивији део био је избор за Мис сениор Србије 2017. Пред стручним жиријем и публиком продефиловало је 12 дама. Победила је Душица Славковић, титулу Мис шарма однела је Љубинка Соколовић, а Мис фотогеничности Милка Тохољ. Друга пратиља, уједно и најстарија учесница овогодишњег избора је Мирјана Пауновић (88), а ленту прве пратиље узела је Мица Милојевић.

Другог дана вежбала се јога на столицама, одржала се „супер штафета“, смотра певача и „плесодром“. На штанду Канцеларије за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд, између 150 пријављених посетилаца оба пола проглашен је „најфит“ пензионер. То је Петар Стакић из Београда, вишедеценијски активни спортиста који води здрав стил живота и зрачи оптимизмом.

Престижну повељу „Пријатељ здравља старих“ коју Канцеларија за здравље старих у сарадњи с Пензијом додељује компанијама, установама и појединцима који су у свом раду оријентисани ка старијима, добили су: Банка Поштанска штедионица, Атлантик групација, Вода Донат – Мг, Специјална очна болница „Еликсир“ из Новог Сада и повереник за равноправност Бранкица Јанковић.

Иначе, организатори Сајма били су Издавачко предузеће „Senior media“ из Београда, издавач месечника Пензија, Скупштина града Београда, Београдски сајам, Геронтолошки центар Београд, РЈ Дневни центри и клубови за старије Геронтолошког центра Београд и Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београда. Генерални спонзор била је Банка Поштанска штедионица.

 

фотографије e-stock/Милош Рафаиловић


Пензија