Почетна » Две КАЈСИЈЕ дневно и успорићете старење, имати лепу кожу и добар вид
Исхрана Вести

Две КАЈСИЈЕ дневно и успорићете старење, имати лепу кожу и добар вид

Уколико желите да сачувате срце и да избегнете срчана обољења, кајсија вам може помоћи и то захваљујући високом нивоу калијума који помаже рад срчаних мишића.

Одлична је намирница за особе које спроводе дијеталну исхрану, а препорука стручњака је и да поједете једну кајсију и пре оброка, како би лакше сварили храну. Кајсија, за разлику од неких воћки, може и да засити, бар до наредног оброка, а не утиче на повећање килажу.

Кајсија је извор витамина А, Е, Б и Ц, као и фосфора, калијума, калцијума, магнезијума. Садржи и бета каротен, што говори и њена наранџаста боја. Бета каротен из кајсије чува кожу, нарочито од опекотина, зато је пожељно јести кајсије уколико волите да се сунчате. То је уједно и разлог зашто многе креме за сунчање садрже управо бета каротен.

Због високом нивоу А и Е витаминаблаготворна је за очи и вид, а пре свега је богата влакнима која се лако апсорбују.

Мало људи зна колико су кајсије добре. Свакодневним једењем кајсије, свежих или сувих, чистите организам од токсина и бактерија, а уједно ћете се заштитити од инфекције и побољшати имунитет. Док смо у могућности требамо их конзумирати у свежем стању, и појести појести бар две дневно. Плодове воћке пре јела треба темељно опрати.