Почетна » Две ствари чине срећу, а БЕСПЛАТНЕ су. Да ли их се придржавате?
Занимљивости Вести

Две ствари чине срећу, а БЕСПЛАТНЕ су. Да ли их се придржавате?

Постаните срећни у неколико корака

Срећа је одраз нашег унутрашњег стања и ствар личног доживљаја.

Професорка на универзитету у Риверсајду у Калифорнији, Соња Љубомирски, која се бавила истраживањем на ову тему, сматра да ћемо бити срећнији уколико урадимо нешто лепо за друге. Важно је и да знамо да искажемо захвалност, јер то доприноси јачању самопоштовања, изградњи друштвених веза и смањењу негативних емоција.

Један од начина да постанете срећни је оптимизам

Испитаници су добили задатак да замисле најблиставије тренутке у својој будућности, а резултати су показали да то помаже да истрају у циљевима и лакше преброде препреке. Такође, важно је да себе никад не упоређујете са другима. Студија је показала да срећни људи не примећују оне који су можда бољи од њих, а покушај да у материјалном смислу одржите корак с успешнијима је начин да постанете депресивнији.

Срећа се огледа и у неговању међуљудских односа

Одвојите време за дружење с пријатељима и члановима породице. Поклоните им пажњу, реците им што вам се свиђа код њих, а кад им се деси нешто лепо, поделите радост са њима. Такође, привилегија је бавити се професијом коју волите јер ћете то чинити са лакоћом и уживањем. Не заборавите да се редовно бавите физичком активношћу и да медитирате, али, пре свега, научите да се понашате као срећна особа.

Ознаке