Почетна » Ево како да употребите љуске од белог лука
Здравље Вести

Ево како да употребите љуске од белог лука

Фото: Пекселс

Бели лук је у сваком смислу једна од најздравијих намирница коју можете да унесете у тело. Сиров, печен, чак и црн, у сваком случају је пун посебних антиоксиданаса који имају антиканцерогено дејство, али су и сјајни у дизању имунитета.

Бели лук је у сваком смислу једна од најздравијих намирница коју можете да унесете у тело. Сиров, печен, чак и црн, у сваком случају је пун посебних антиоксиданаса који имају антиканцерогено дејство, али су и сјајни у дизању имунитета. Али то што је само чен белог лука здрав, не значи да је љуска за бацање, баш напротив! Љуска белог лука је пуна фенилпропаноида, који су пуни антиоксиданаса, и многи стручњаци тврде чак и да је љуска белог лука богатија здравим састојцима од самог лука.

У њој има и флавонола који снижавају крвни притисак, али и доста влакана, што значи да је сјајна за срце, пробавне проблеме, снижавање холестерола и још доста ствари. А како све искористити љуску? Можете је јести заједно са самим белим луком, али обратите пажњу да лук буде органски узгојен. Можете да направите чај од љуски – просто их ставите у кључалу воду па сачекајте пар минута да се прохлади. Испеците бели лук заједно са љуском у рерни, па све заједно додајте јелима.