Почетна » ЕВРОПА – Нема више шкарт робе за наше тржиште
Вести из света Вести

ЕВРОПА – Нема више шкарт робе за наше тржиште

Европски парламент је великом већином од чак 464 гласа „за“ изгласао извештај о различитом квалитету производа за источно и западно тржиште. Како је за Политику речено у Одбору за унутрашње тржиште и заштиту потрошача Европског парламента, ово подразумева промену Директиве о непоштеној пословној пракси, али и оснивање посебног европског тела које би се бавило додатним регулисањем и контролом тржишта.

– Ово је била неправда за грађане великог дела ЕУ. С правом се осећамо као грађани другог реда. Ово је прилика да покажемо да Европски парламент представља све, да нема Истока и Запада и да смо сви једна Европа. Можда нисмо сви исти, али смо сви равноправни – изјавила је Биљана Борзан, хрватска европарламентарка и известилац за различит квалитет прехрамбених производа.

Истраживања су показала да се наизглед исти производи слабијег квалитета често пласирају у земље Источне Европе. Реч је о различитим производима, од детерџената до дечје хране, који су били неквалитетнији и нездравији, а продавали су се по вишим ценама од оних који се продају на Западу.