Почетна » Гардероби из „секнд хенда“ није довољно прање: Урадите обавезно и ову ствар
Порука + Вести

Гардероби из „секнд хенда“ није довољно прање: Урадите обавезно и ову ствар

Да ли „секонд ханд“ ствари носе енергију претходних власника? И да ли је прање довољно да је очистите? Ево шта каже фенг шуи.

Правило да одећу треба прати пре првог ношења важи без обзира на то да ли сте је купили у продавници, преко огласа или „секонд ханд“ радњи. Чак и потпуно нова блуза или сукња носи на себи трагове бројних руку које су тај комад шиле, пеглале, прегледале и паковале. Не треба ни да спомињемо колико пута је та одећа можда пробана, колико је дуго лежала у неким магацинима…

Ова гардероба је већ орпана

Кад је реч о гардероби у „секонд ханд“ радњама, правило је да сва она која је претходно ношена пролази циклус прања пре него што се пусти у продају. Међутим, и ту ћете често видети да мајице или хаљине леже по поду кабина или продавнице, нарочито кад почне циклус највећег снижења.

Дакле, темељно прање се подразумева, али фенг шуи мајстори сматрају да то није довољно да би се ствари ослободиле енергије претходног власника. Да бисте то учинили, у воду за прање или предпрање додајте неколико кашика морске соли. Ова намирница се састоји од вишестраничних кристала који тренутно упијају енергију.

Изложите је сунцу

Други начин је да одећу оставите на сунцу, јер је Сунчева светлост јанг енергија и потире устајалу, јин енергију старих ствари.

Према фенг шуи принципима, није увек случај да „сецонд ханд“ ствар носи негативну енергију, напротив. На пример, стари намештај се сматра „здравијим“ од новог, јер треба да прођу године да би изветриле све хемикалије које се користе у производњи модерних плочастих материјала и тапацирунга. Још ако наследите неку комодицу или фотељу од драге тетке, такав предмет треба да има почасно место у кући.

Кад уносите „сецонд ханд“ ствар у дом, ослушкујте себе, кажу фенг шуи стручњаци. Ако било који предмет у вама буди тугу и незадовољство, немојте га задржати.