Почетна » Грандмиленијал стил уређења дома је хит, а сви га зову БАКА ШИК
Занимљивости Вести

Грандмиленијал стил уређења дома је хит, а сви га зову БАКА ШИК

Овај стил уређења дома је поново постао популаран прошле године, а подразумева удобност, много јастука, завеса, сточића за кафу, једном речју све што баке имају у свом дому.

Прошле године је дошло до невероватног заокрета у уређењу дома када су „захваљујући“ изолацији људи највећи део времена почели да проводе у кући.

Онда су многи схватили да минималистички уређен дом има вредност само када је реч о чишћењу. Тада су многи пожелели да унесу топлину у дом. Тако је настао „granny chic“, односно дом је почео да личи на топли бакин кутак. Кључни детаљ овог тренда је формирање простора које је пуно слојева, јастука, зеленила, сточића за кафу, полица за књиге, завеса, фотографија драгих људи. Овако уређен дом је искрен, удобан и практичан. На такав начин су дом уређивале баке и уживале у њему.

Искрено уређен дом је, дакле, највећи тренд који ће се наставити и у наредном периоду. Дизајнери су нас терали да сређујемо кућу у сивим и црним бојама, користимо метал и дрво, а људима пријају пастелне боје и меки материјали.

Јастучићи су прво што треба да набавите, а одна и прекриваче пријатних материјала.