Почетна » И ми голо тело за слике имамо
Вести

И ми голо тело за слике имамо

Харизматичне пензионерке из Шкотске, иако на прагу осме и девете деценије, сликале су се наге за хуманитарни календар који већ увелико прикупља велике своте новца за болницу ветерана у овој земљи

Имају широки осмех, веселу нарав и храброст да се наге сликају у сексипилним позама. Рекло би се – говоримо о младим манекенкама и топ моделима. Али, не. У главној улози ове приче су предивне пензионерке из Шкотске, које иако имају 70, 80 и више година, немају ништа против нагог тела. А имају „петље“ и да се тако наге представе целој планети.

 

 

 

Наравно, баке су у више него безазленим позама, јер су вешти фотографи направили савршену сценографију која открива и прикрива баш оно што треба. Резултат – фотографије насмејаних бака које ће вас разгалити. И календар који прикупља новац за племенити циљ.

На ову идеју пензионерке су дошле како би се прикупиле, како се надају, значајна средства за помоћ болници која збрињава ратне ветеране.

А када знамо да су оне супруге тих ветерана, а неке и саме ветеранке, заслужују громогласан аплауз.

 

 

Све је ово за виши циљ – рекла је Мери МекГрегор (79), једна од дама које красе календар. – Била сам у војсци и радила као кувар. Поносна сам на своје војничке дане и дивне успомене из тог периода не бих мењала ни за милион фунти. Идеја о календару почела је као шала, али онда смо схватиле да уз помоћ њега можемо прикупити новац да помогнемо ратним ветеранима Шкотске – рекла је весела бака медијима.

Календари се продају по цени од пет фунти, а даме се надају да ће успети да прикупе износ од 10.000 до 15.000 фунти колико је потребно како би помогле болницу.

Сваке године имамо хуманитарне акције, али ова је свакако била најзанимљивија. На снимању смо плакале од смеха. Баш зато мислим да ће и људи препознати нашу добру намеру и да ће нас подржати – рекла је МекГрегорова.