Почетна » Има 71 годину и вежба шест сати дневно: Ова бака је првакиња у дизању тегова (ВИДЕО)
Занимљивости Вести

Има 71 годину и вежба шест сати дневно: Ова бака је првакиња у дизању тегова (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин/мдуфф2404

Мари Дафи, из једне америчке савезне државе, иако има 71 години не престаје са свакодневним вежбањем, а на спортском умећу могу да јој позавиде и многи млађи мушкарци.

Дафи је почела да вежба у 60. години, због вишка килограма, а већ прве године, смршала је скоро 25кг. Убрзо јој је дизање тегова ушло у крви и сада никако не посустаје. Она свакодневно проводи по шест сати дневно у теретани, пет дана, оборила је преко 30 државних рекорда, а иако су јој сви говорила да је престара за дизање тегова, Мари држи светски рекорд у дизању 115 кг за жене и дизању из чучња од 60 и 80 кг тегова.

– Озбиљно сам кренула у теретану пре десет година када сам схватила да сам се јако угојила. Сећам се да ме је јако погодило када сам се погледала у огледало и помислила како то нисам ја. Брзо сам смршала, а што сам више тренирала, то сам више уживала. Имам 71 годину, али у најбољој сам форми у животу. Сада изгледам и осећам се боље него с 40 година. Људи ми говоре да сам престара за ово, али мој мото је: „Не можете вратити сат, али можете га премотати“. Понекад се питам зашто то све радим, али негативне коментаре увек засене они којима сам инспирација и то ме мотивише да наставим – додала је Мари.