Почетна » Испланирајте недељни ручак: Роловано месо (рецепт)
Исхрана Вести

Испланирајте недељни ручак: Роловано месо (рецепт)

Потребно је:
  • 1 кг мешаног млевеног меса
  • 1 јаје и 1 жуманце
  • 4 кашике презли
  • со, бибер
  • 3 свеже паприке
  • главица црног лука
  • 1-2 шаргарепе
Припрема:
У одговарајућу посуду ставите млевено месо, једно јаје, додајте презле, ситно исецкан црни лук, изрендану шаргарепу, паприку очишћену од семенки и исецкану на коцкице, па зачините по укусу. Замесите тесто и оставите у фрижидеру 30 минута. На радну површину ставите провидну фолију и мало је премажите уљем или машћу, а преко ње месо, па га обликујте влажним рукама и помоћу фолије увијте у ролат. Плех премажите уљем, па ставите ролат. Умутите једно жуманце, премажите ролат одозго и са стране и пеците у загрејаној рерни на 200-220 степени, око сат времена, да лепо порумени.