Почетна » Излечите притисак помоћу хране
Здравље Вести

Излечите притисак помоћу хране

Фото: Пиксабеј

Професор др Синиша Павловић каже да сви пацијенти, истог тренутка када почне да им варира притисак, траже таблету којом би га регулисали.

– Европско и америчко удружење за хипертензију инсистирају на томе да се тежи ка постизању оптималног нивоа притиска, а од случаја до случаја је могуће од стране лекара проценити колико је то уопште реално могуће. Свакако, не треба инсистирати на сталној терапији код поремећаја који не представљају велико одступање од нормалних вредности и у том случају треба сугерисати одређене корекције начина исхране и живота, а то је последње на шта су наши пацијенти спремни – каже др Павловић.

Доктор истиче да увек прво треба покушати са променом исхране.

У- право због тога се често суочавамо са овим питањем, јер велика већина жели да добије „чудотворну таблету“ која ће притисак учинити нормалним, а да при томе ништа битно не мењају у својим навикама – каже др Павловић.

Можда је најтачнији одговор да колико год да је одступање благо, уколико је стално и велики број пута потврђено контролним мерењем у одређеном временском периоду, треба размотрити благу терапију – закључује др Павловић.

Извор: Новости/Доктор у кући