Почетна » Излечите простату, откажите операцију
Уролог Здравље Савети стручњака

Излечите простату, откажите операцију

 

Алекса (64) је пристао да читаоцима магазина Пензија исприча како му се волумен простате смањио захваљујући новим пилулама и како је избегао хируршку операцију која је била последња опција за излечење.

– Невоље с простатом почеле су још пре 55. године. Почео сам све више да устајем ноћу, а како бих решио овај проблем, почео сам да пијем све мање и мање течности, све до 60. године, кад сам добио камен у бубрегу. Доктор ми је објаснио да не пијем довољно течности и да ће се проблем поновити ако тако будем наставио. Познат вам је бол који је узрокован бубрежним каменцима, па сам почео да пијем литар и по до два литра воде дневно, али не без последица. Поново сам ишао у тоалет три до четири пута ноћу, али и то је било боље него да се камен поново појави – каже Алекса. − Затим се стање погоршало. Устајао сам готово сваких сат времена. Имао сам утисак да ми бешика никад није празна. Да није било моје жене поред мене, мислим да бих се будио 20 пута. Ноћна мора! Због ноћних одлазака у тоалет, супруга Јасна готово уопште није спавала, па смо одлучили да спавамо одвојено. То није била велика ствар, јер, морам да признам, с овим проблемима с простатом мој либидо отишао је у заборав. Исто тако сам осећао да наш однос није исти. Мислио сам да ће ме Јасна напустити. Одлучио сам да одем код лекара.

Након комплетног прегледа утврђено је да је Алексина простата тежила око 60 грама и лекар му је препоручио операцију.

– Заказали смо операцију за мање од три месеца. Kад сам стигао кући, саопштио сам добру вест супрузи. Зачудио сам се кад је извадила кутију пилула које се зову Prostabium. Рекла ми је да је на интернету открила овај нови третман који је имао невероватне резултате. Причала је о томе с пријатељицом научницом која јој је потврдила да је пет активних састојака овог производа клинички тестирано с неспорним резултатима.

Узимао је по пилулу редовно ујутро и увече и, како каже, након 15 дана осетио је побољшање.

– Устајао сам само два пута ноћу, а након два месеца више се уопште нисам будио и имао сам невероватан осећај потпуно празне бешике. Хтео сам да знам на чему сам, па сам поново отишао код доктора да се прегледам (три недеље су ме делиле од операције). На велико изненађење мог лекара, простата је имала готово нормалну величину и одлучили смо да откажемо операцију. Нема већег задовољства него преспавати целу ноћ и поново делити заједничку собу. На крају, морам вам рећи да ми се либидо вратио, био је као у најлепшим данима, а то дугујем својој жени!

 

Урадите овај тест пре него што буде исувише касно        

Да ли устајете више пута у току ноћи?

Да ли вам је слаб млаз урина приликом мокрења?

Да ли вас боли при крају мокрења?

Да ли осећате да ваша бешика није испражњена?

Да ли идете често у тоалет током дана и без реалне потребе?

Да ли је ваш либидо погођен овим тегобама?

Да ли осећате болове у доњем делу абдомена?

Да ли осећате печење током мокрења?

Ако је одговор на само једно од постављених питања ДА, Prostabium је ту да вам помогне

 

Лековите биљке

Saw Palmetto (тестераста палма, сабал палма) – амерички Индијанци употребљавали су је вековима да би отворили уринарне путеве и третирали гениталне проблеме. Студије су показале да ублажава симптоме хипертрофиране простате.

Epilobium (кипровина, врбовица) – користила су је племена Јужне Америке, а студије су показале њену улогу задржавања простагландина и самим тим ефикасног деловања на простату.

Pygeum – Африканци веома дуго користе кору дрвета шљиве да излече проблеме које имају с бешиком. Данас се кором ублажавају симптоми бенигне хиперплазије простате.

Urtica dioica (коприва) – корен коприве обилује бројним активним састојцима (минерали, витамини, ацетилхолин, хистамин…), а стероли, посебно б-ситостерол, побољшавају симптоме болесне бешике.

Curcuma − кинески и индијски лекари већ хиљадама година користе терапеутска својства куркуме. Она је посебно позната по својим моћним антиинфламаторним својствима.