Почетна » Израчунате које време је идеално за баш јутарњи оброк
Здравље Вести

Израчунате које време је идеално за баш јутарњи оброк

Фото: Пекселс

Доручак се традиционално сматра најважнијим оброком у дану.

Није изненађујуће, јер управо с њим започиње рад нашег дигестивног система, што значи да би доручак морао да буде од максималне користи.

Добар доручак може вам помоћи да контролишете глад током дана, па чак и да изгубите вишак килограма. С обзиром на то да се често говори шта треба јести за доручак, овог пута откривамо у које време је најбоље посветити се првом оброку, како би храна донела максималну корист.

Ако сте вечерали у 20:00, најуспешнији оброк следећег дана за вас биће у 8:00 ујутру. Најбоље време за доручак је између 7:00 и 9:00 или, ако се пробудите касније, у року од два сата након устајања. Таква рутина помаже у одржавању дигестивног система и контроли нивоа шећера у крви.

Ако вам се не једе ујутро, онда дефинитивно не би требало да се форсирате, чак и ако устајете заиста рано. Ипак, требало би да се побринете да у случају глади имате могућност здравог и обилног оброка где год да се налазите, јер у супротном једноставно нећете имати довољно енергије за читав дан.

Стручњаци саветују бирање хране с високим садржајем протеина за доручак. Као прво, она ће вам понудити идеалан осећај ситости, а као друго, корисна је за губитак вишка килограма јер смањује ризик таложења масти у телу. Када се ради о угљеним хидратима, ни њих не треба у потпуности искључити чак и када се придржавате дијеталног режима исхране, јер они вашем телу обезбеђују потребну енергију.

Извор: Харпербазар