Почетна » Јапанска ДИЈЕТА са водом: Жене се куну у њено ДЕЈСТВО!
Нутрициониста Вести

Јапанска ДИЈЕТА са водом: Жене се куну у њено ДЕЈСТВО!

У свакој дијети се препоручује доста воде, али у јапанској се саветује и правилан размак између јела и узимања течности.

Чаша млаке воде

Испијање чаше млаке воде од раног јутра све је популарније за особе које желе убрзање метаболизма и чишћење организма од токсина, али јапанска дијета са водом препоручује више од тога!

Према терапији за гојазност коју препоручују у овој азијској земљи, пре сваког оброка треба попити по пола литра млаке воде. Притом, оставља се веома кратко време за јело – дозвољено је јести само по петнаест минута и то жваћући храну полако и темељно. После оброка се не сме ништа ни јести ни пити два сата.

Пола сата пре оброка

Истраживања су показала да оваква дијета са водом коју пијете по пола сата пре сваког оброка појачава мршављење за више од 10 одсто. Многи су скептични према тако кратком времену предвиђеном за јело будући да је познато колико треба хормону глади да престане да се лучи (барем двадесет минута). Међутим, заговорници јапанске дијете са водом тврде да треба само игнорисати жељу да се настави јело.

Резултати се, свакако, не могу постићи ако не прилагодите и врсту хране, почнете да користите здраве намирнице и смањите калоријску вредност оброка. Уз хидратацију и здраву исхрану, важна је и редовна физичка активност. Популарност ове дијете довела је и до тога да многи развијају још радикалније верзије. По једној од њих, ујутру треба чак попити четири до шест чаша млаке воде, пре било каквог јела.

Опрез са дијетом

Будите веома опрезни са оваквим идејама, јер не пише свуда да је реч о чашама мањим него што су оне које ми користимо – обично мере око 150 до 160 мл. Такође, није свуда назначено да се оваква терапија примењује уз надзор лекара, почиње са мањом количином воде, а са већом завршава већ после седам дана.

Уколико осетите мучнину, главобољу или нагон за повраћањем, нипошто немојте наставити са њом.