Почетна » Једите кукурз, али кувајте га са свилом
Уролог Вести

Једите кукурз, али кувајте га са свилом

Сви воле да лети једу куван кукуруз, али том приликом праве велику грешку и пре кувања га очисте од свиле.

Не бацајте свилу, јер је изузетно лековита. Кукурузна свила спречава настанак камења у бубрезима, а делује и као природни диуретик и подстиче избацивање течности из организма.

Због тога, ако не можете да једете кукурузну свилу заједно са сочним зрнима онда је, бар, скувајте у истој води. Када се охлади вода, процедите и попијте је као чај.

Кван или печен, кукуруз обилује влакнима која снижавају холестерол, фолном киселином која чува крвне судове и витамином Б1 важним за добар рад мозга. За време кувања или печења кукуруза ослобађају се молекули који штите организам од штетног утицаја слободних радикала. То повећава антиоксидативну моћ кукуруза.