Почетна » Јеловник уз који је Опра Винфри смршала 20 килограма: Тежина се не враћа!
Моја прича Вести

Јеловник уз који је Опра Винфри смршала 20 килограма: Тежина се не враћа!

Опра Винфри има врло једноставан јеловник помоћу ког је успела да доведе у равнотежу своје здравље и килограме

Једна од најпознатијих америчких водитељки и активисткиња Опра Винфри успела је да смрша 20 кг, те открила како јој је то пошло за руком.

Одувек су је мучили килограми

Славна водитељка не крије да је одувек имала проблем са вишком килограма, те да је пробала разне дијете које су биле безуспешне.

Водитељка истиче да је њена намера увек била да смрша како би се увукла у одређену хаљину и како би изгледала лепо за одређени догађај. Међутим, како су се килограми увек враћали, схватила је да то није најбоље решење, те је одлучила да промени своју намеру и циљеве.
Једноставно је одлучила да буде здрава, емотивно, физички и духовно. Како каже, тада се променио процес и сврха њеног мршављења. Признаје да јој је било доста лакше јер је имала јасније намере.

Захваљујући новом приступу мршављењу који примењује од 2015. године, изгубила је 20 килограма. Оно што је добро у целој причи јесте да се килограми нису вратили, те је успела да задржи жељену тежину. Највећу улогу у успешном губитку килограма има њен разноврсни јеловник, који вам доносимо у наставку текста.

Најважнији је доручак

Доручак који се скоро сваки дан налази на водитељкином менију јесте: Сендвич са јајетом, авокадом, шунком и пардајзом на хлебу, од целовитих житарица, чај. Њчешће пије индијску варијанту чаја, који је обогаћен зачинима као што су цимет, ђумбир и карамфилић.

За ручак обично једе супу од пардајза и салату од кеља или тестенину са шкампима. Водитељка признаје да обожава супу, али да уз њу увек има неки додатак као што је кељ са додатком јабуке, сушених боровница, бадема, сира и дресинга на бази сенфа.

Једноставан ручак

Друга опција за ручак је тестенина са шкампима коју је једноставно припремити. У кувану тестенину додаје се мало маслиновог уља, соли, бибра, чешањ лука и 3 кашике рибаног сира. На крају се тестенини додају и гриловани шкампи, а по жељи се јело може допунити парадајзом и руколом.

За вечеру бира филе бакалара са махунаркама.

Укусна вечера

Ову укусну вечеру заиста је лако направити. Ако нисте љубитељ бакалара, можете га заменити другом рибом, а у обиљу разних махунарки сигурно ћете наћи нешто за себе. За вечеру волим јести рибу и поврће. Често попијем и чашу вина или неки коктел, истиче Опра.

Ужина је такође јако важна. Опра за ужину бира кокице, чипс од кеља, чипс од кромпира, семенке, сорбет од бобичастог воћа.

Када осети налет глади, ублажи је малим залогајима.