Почетна » Јесен је време за бундеве: Најбржи рецепт!
Исхрана Вести

Јесен је време за бундеве: Најбржи рецепт!

Потребно:

  • 2 мање тикве, преполовљене
  • кашичица морске соли
  • ½ кашичице свеже млевеног црног бибера
  • прстохват млевених пахуљица црвене паприке
  • ¼ кашичице млевеног цимета
  • кашика екстра девичанског маслиновог уља
  • ¾ шоље воде
  • 3 кашике чистог јаворовог сирупа
  • кашика јабуковог сирћета
  • 2 кашике путера

Припрема:

Сваку половину тикве посути морском сољу, црним бибером, пахуљицама црвене паприке и циметом. Затим их обилно залити маслиновим уљем и ставити у експрес лонац, по потреби у слојевима. Преко тикви сипати воду, затворити поклопац и кувати под јаким притиском око 12 минута.

Отпустити притисак и отворити поклопац након 10 минута. Извадити унутрашњи лонац и оставити да се тиква у њему довољно охлади да може њоме да се рукује. Потребно је да буде потпуно мека, али да и даље задржава свој облик. Када је довољно охлађена, пребацити по једну тикву на тањир за послуживање.

Сипати затим јаворов сируп и јабуково сирће у течност која је остала након кувања тикви у експрес лонцу. Подесити на кување од 8 минута и поклопити. На крају кувања умешати путер и обилно сваку тикву прелити припремљеним сосом.