Почетна » Језик љубави „давање поклона“: разоткривамо највеће заблуде
Занимљивости Вести

Језик љубави „давање поклона“: разоткривамо највеће заблуде

Сигурно знате да постоји пет језика љубави и да свако од нас говори једним од њих.

Онај „језик“ око ког постоји највише заблуда је давање поклона. Многи претпостављају да су они који дају и примају љубав на овај начин заправо врло површне особе, међутим то не може бити даље од истине. Како бисмо вам омогућили да боље разумете овај језик љубави, било да сами њиме говорите или ваш партнер, решили смо мало да загребемо површину и откријемо вам о чему се ту заправо ради.

Наиме, овај језик љубави је много више од даривања поклона. Његова суштина је у исказивању наклоности према вољеној особи, путем поклона. Они који доживљавају љубав на овај начин осећају се најугодније када крај себе имају опипљиве предмете који представљају њихова осећања. Иако ови поклони долазе у различитим облицима и величинама, у суштини сви представљају исту идеју. Њихов је циљ да пренесу исту поруку: мислио сам на тебе када само ово видео. У нашој галерији вам откривамо најчешће заблуде у вези са овим језиком љубави.

Давање поклона је плитак начин исказивања љубави

Када неко од свих језика љубави преферира даривање и примање наклоности путем поклона, лако нам је да претпоставимо да је та особа плитка. Да није, та особа би тражила традиционално значајније ствари попут емоционалне блискости, зар не? Па, не нужно. Особе које воле овај начин исказивања љубави често су врло сентименталне и поклони које дају или примају су само физички знаци њихових осећања и немају неку конкретну материјалну вредност.

Жеља за примањем поклона је одраз похлепе

Слично претходној заблуди, за особе које воле да путем поклона описују своја осећања, било да их примају или дају, мисли се да су врло похлепне. Међутим, заиста се не ради о томе да особа која воли дарове жели да наведе партнера да је обасипа поклонима на сваком кораку. Ове особе не теже ка томе да гомилају у свом дому скупоцене поклоне, како би се хвалиле пред другима. Напротив, кад дају или примају поклоне оне воле да су исти промишљени и с намером, а не претерани и без смисла.

Поклон треба да буде скуп

Оном ко прича језиком љубави чија суштина је давање поклона заиста више значе ситнице попут букета пољског цвећа или крофне из омиљене пекаре, од скупоцених парфема и летовања. Дакле, велика је заблуда да онај ко жели да му љубав буде исказана путем поклона жели искључиво скупе екстравагантне ствари. Ту се више ради о стварима које изазивају сентименталан осећај.

Ознаке