Почетна » Јутарње вести треба избегавати
Занимљивости Вести

Јутарње вести треба избегавати

Фото: Пекселс

Према истраживању стручњака, јутарње информативне емисије могу бити лоше за психичко здравље појединца због количине негативних вести.

Уколико од раног јутра конзумирамо негативне информације које можемо пратити на различитим програмима, у новинама, на интернет порталима и слично, то смањује продуктивност на послу и чини нас депресивним. У истраживању које су спровели стручњаци из Америке, 110 конзумената јутарњих вести је подељено у две групе. Прва група је слушала 10 минута депримирајуће вести, док је друга три минута провела слушајући позитивне информације. Сви учесници су након шест сати одговарали на питања која су им постављена како би се утврдило колико је ко узнемирен, под стресом или спокојан и миран.

Испитаници који су 10 минута слушали само негативне информације имају 27 одсто више шанси да током дана буду депримирани или под стресом, док је њихова продуктивност на послу смањена. Иако су негативне вести често велики део информативних емисија током дана, стручњаци не кажу да не би требало да се информишемо него да бирамо када ћемо се изложити таквим информацијама. Стручњаци предлажу да ујутру прво одаберемо позитивне вести, уколико одмах имамо потребу за информисањем, а да негативне вести оставимо за мало каснији део дана.