Почетна » Јутарњи напитак за здравље
У жижи

Јутарњи напитак за здравље

Фото: Пиксабеј

Велики број људи свако јутро попије шољу кафе или чаја или дан почиње доручком. Међутим, постоји здравији начин да се започне дан.

Уколико вам је потебна додатна енергија за обављање свакодневних активности и желите да одржите своје здравље на високом нивоу, онда вам је потребан овај напитак:

Чаша топле воде са лимуновим соком

Напитак који се састоји од само два састојка – воде и лимуна, може на невероватно ефикасан начин да помогне вашем организму у борби против различитих потешкоћа и да вам помогне да савладате свакодневне активности.

Потребно је само конзумирати чашу овог напитка свако јутро пре него што било шта друго попијете или поједете. Топла вода и кашичица цеђеног лимуновог сока учиниће чуда за вас.

Овај напитак на више начина позитивно утиче на организам:

Чисти организамвода-и-лимун

Овај напитак ће прочистити ваше тело – почевши од јетре, стимулисаће дигестивни тракт, побољшати рад цревне флоре, а захваљујући антиоксидансима који се налазе у лимуну, а који помажу у регенерацији ћелија – ваше лице ће сијати.

Помаже при мршављењу

Уколико сте на дијети или имате потребу да смањите килажу – овај напитак вам може помоћи и у томе. Осим што помаже да се вишак течности избаци из организма и убрзава метаболизам, влакна која се налазе у лимуну смањују апетит.

Даје енергију

Иако већина људи која пије кафу сматра да је то једини напитак који вас може разбудити ујутру – ово није истина. Топла вода и лимун умају већу моћ у разбуђивању од шоље кафе. Осим тога, мирис лимуна позитивно утиче у на расположење.

Убрзава излечење

Захваљујући витамину Ц, ког у лимуну има у великим количинама, ране брже зарастају, кости остају здравије, а упале у телу се брже смирују. Витамин Ц је главни састојак терапије против стреса и физичких повреда. Зато ће чаша воде са лимуном сваког јутра бити довољна како би се наше тело осећало (што) боље.

Освежава дах

Чаша топле воде и лимуновог сока може вам помоћи да имате свеж дах. Осим тога, лимун олакшава болове у зубима, као и упалу десни, а по неким истраживањима ублажава симптоме које проузрокује пародонтоза. Негативан утицај лимуна јесте тај што може оштетити зубну глеђ. Како би се ово избегло довољно је да не перете зубе одмах након што сте попили воду са лимуном или бар да прво промућкајте уста чистом водом.