Почетна » Какав сте љубавник зависи од тога шта једете: Месо или поврће?
Вести из света Исхрана

Какав сте љубавник зависи од тога шта једете: Месо или поврће?

У експерименту су учестовали спортисти који су прве вечери јели буритосе са месом а следећег дана исти оброк али без меса.

Да ли су мушкарци који не једу месо бољи љубавници од оних који преферирају другачији начин исхране? На ово питање покушао је да одговори амерички уролог др Арон Шпиц, кроз експеримент у коме су учествовали многобројни спортисти.

Прве вечери су јели буритосе (мексички специјалитет) са месом, а следећег дана исти оброк али без меса, са сојом и грашком.

Спортисти су током ноћи носили специјални уређај, а доктор је посматрао активност њихових тела док спавају. После безмесних оброка сексуално узбуђење мушкараца је трајало три до четири пута дуже него када су јели месо.

Доктор Шпиц сматра да ће јачи пол брже изгубити мушкост, будући да више од жена једе месо. Али стручњаци су сагласни у томе да не треба доносити преране закључке.

Индијски гинеколог Рај Матур сматра да се из овог експеримента не може извући никаква клинички закључак, нити саветовати мушкарцима да не једу месо, јер није реч о научном истраживању.