Почетна » Како смо некада летовали
Времеплов

Како смо некада летовали

Фотографије Фото-документација Борбе, документариста Слободан Ковачевић

Забрањено преузимање фотографија 

Улцињ, Будва, Истра, Сплит, Макарска…. путовали смо најчешће возом или аутомобилом. Стотине хиљада људи лети се тискало у туристичким агенцијама и на перонима уз осмех, јер ће ускоро бити на мору

Сви се са носталгијом сећамо добрих старих времена када смо шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века боравили у најлепшим одмаралиштима и сунчали се на рајским плажама плавог Јадрана.

Деца су сваког лета са вртићем или школом одлазила у дечја одмаралишта широм Јадранске обале, радници у радничка одмаралишта лукс класе, млади у ауто-кампове. Безбрижност и осмеси на лицима туриста и данас буде носталгију, док редови испред,  и у туристичким агенцијама у данашње време делују као научна фантастика.

Седамдесетих година на плажама није могла да се „баци игла“, посебно је 1977. била за памћење. Како показују подаци, на великој Улцињској плажи тог лета дневно је уживало више од 50.000 људи.

Успомене остају заувек, а у овом броју решили смо да вас подсетимо на оне најлепше, уз мирис мора и зраке сунца с Јадрана.