Почетна » Како треба да изгледа шмикање после 50-е године
Занимљивости Вести

Како треба да изгледа шмикање после 50-е године

Фото: Пекселс

Проблеми са којима се суочила свака жена након педесете године укључују још и изразиту сувоћу, појаву старачких пега те неуједначен тен.

Све то додатно компликује свакодневницу, али не брините – све док је шминке биће и начина да се свему овоме стане на пут! Сигурни смо да свака од вас већ има неку своју анти-аге рутину коју спроводи из дана у дана, али постоје ли неки савети стручњака који могу ускочити у целу причу и “спасити ствар”? О да, не само да постоје, него смо спремни и да их данас поделимо са вама!

Прајмер

Иако му је главна улога да рефлектује светлост, када је нешто зрелија кожа у питању прајмер може да послужи и као баријера нападној шминки. Данас је доступно толико прајмера који осим прикривања несавршености лица истовремено испољавају и хидратантни ефекат, што је свакако још један од бенефита.

Експериментишите са кремастим подлогама

Циљ је јасан – наношење кремасте подлоге значи избегавање пудера. Избегавање пудера даље значи аутоматски мање видљивих бора (које пудери у праху посебно обожавају!) Као и у случају прајмера, и ове подлоге у себи садрже састојке који ће се позабавити и хидратацијом ваше коже а не само њеном лепотом.

Тамније нијансе су сасвим у реду

Увек су нам говорили да бирамо подлогу или коректор који изгледа исто као и наша кожа. Ово правило је сасвим ок, али у зрелијим годинама дозвољено је испробати и нешто тамније нијансе, првенствено зато што ће то дати инстант-сјај и топлину лицу. Уз прави избор руменила (и овде се радије одлучите за она кремаста), ово заиста може бити пун погодак и трансформисати целокупан изглед у секунди.