Почетна » Као у фином ресторану: Кељ са сосом (рецепт)
Исхрана Вести

Као у фином ресторану: Кељ са сосом (рецепт)

Састојци

  • 500 г печурака
  • 1 празилук
  • 2 стабљике целера
  • 1 црвени лук
  • 8 листа шунке
  • 3 јаја
  • кувани парадајз
  • 250 мл павлаке
  • со, бибер
  • маслиново уље

Припрема

Кељ одвојити на листове, исећи задебљале делове средине и сваки лист блансирати по 2 минута у кључалој, сланој, води а затим брзо охладити и просусити.

Празилук продинстати на маслиновом уљу, додати сецкане стабљике целера, црвени лук а онда додати и печурке сечене на листице и динстати док течност која се створи не испари.Д

На сваки лист кеља ставити лист шунке, па кашику надева и уролати, па ређати у ватросталну четвртасту посуду која је премазана уљем и посута хлебним мрвицама.Умутити павлаку са јајима и прелити преко кеља.

Пећи око 40 минута на 200 степени… ако се створи сувише течности оцедити је и наставити са печењем док фино не порумени.

Служити на преосталим листовима кеља, урашено са по неком (претходно одвојеном) динстаном печуркицом и може се посути ситно сецканим першуном.

Ознаке