Састојци
- 500 г печурака
- 1 празилук
- 2 стабљике целера
- 1 црвени лук
- 8 листа шунке
- 3 јаја
- кувани парадајз
- 250 мл павлаке
- со, бибер
- маслиново уље
Припрема
Кељ одвојити на листове, исећи задебљале делове средине и сваки лист блансирати по 2 минута у кључалој, сланој, води а затим брзо охладити и просусити.
Празилук продинстати на маслиновом уљу, додати сецкане стабљике целера, црвени лук а онда додати и печурке сечене на листице и динстати док течност која се створи не испари.Д
На сваки лист кеља ставити лист шунке, па кашику надева и уролати, па ређати у ватросталну четвртасту посуду која је премазана уљем и посута хлебним мрвицама.Умутити павлаку са јајима и прелити преко кеља.
Пећи око 40 минута на 200 степени… ако се створи сувише течности оцедити је и наставити са печењем док фино не порумени.
Служити на преосталим листовима кеља, урашено са по неком (претходно одвојеном) динстаном печуркицом и може се посути ситно сецканим першуном.