Састојци
- 280 г глатког брашна
- 100 г шећера
- 200 г омекшалог маслаца
- кашикица екстракта ваниле
- јаје + жуманац
- 70 г пистаћа + 15 г украса
- 100 грама беле чоколаде
Припрема:
Пистаће, осим оних за декорацију, ситно самељите . Бутер, шећер, ванилу, пистацће, јаје и жуманце и брашно ставите у посуду и умесите глатко тесто. Замотајте га у прозирну фолију и ставите у фрижидер на 20 минута. Рерну загрејте на 180 степени, а плех обложите папиром за печење.
Радну површину поспите брашном и пола теста разваљајте у ваљак дебљине око 3 цм. Одрежите комаде ставите их на плех, остављајући размак између њих. Пеците око 8-10 минута , извадите и оставите да се охладе. У међувремену насецкајте чоколаду и отопите на пари. Преостале пистаће насецкајте. Кексе премажите чоколадом и поспите пистаћем.