Почетна » Класик на тањиру: Кромпир чорба (рецепт)
Исхрана Вести

Класик на тањиру: Кромпир чорба (рецепт)

Потребно је:

  • 1 кг кромпира
  • 500 г шаргарепе
  • 2-3 главице црног лука
  • со, мало уља
  • Оригано
  • першун

Припрема:

Кромпире и шаргарепу ољуштити, исецкати на коцкице (шаргарепу на колутиће). Пропржити лук на уљу (ако постите на води, само га омекшајте топлом водом). У тигањ додајте кромпир и шаргарепу, посолите, поклопите и оставите да се крчка на тихој ватри. Чорба је готова кад се поврће омекша, а смеса згусне. По жељи, на крају додајте и исецкан першун и мало оригана.