Почетна » Корисни трикови који ће вам помоћи при усисавању тепиха!
Занимљивости Вести

Корисни трикови који ће вам помоћи при усисавању тепиха!

Фото: Пиксабеј

Усисавање је нешто што многима представља праву муку и већина људи свој стан аутоматски усисава, без икаквог размишљања. Ипак, уз поједине трикове можете своје “умеће” усисавања да подигнете на виши ниво.

Сазнајте која су то четири феноменална трика за усисавање тепиха, који могу да вам буду од велике користи.

Ослободите се непријатног мириса тепиха

Теписи често задржавају непријатне мирисе. Како бисте их освежили, поспите соду бикарбону на тепих и пустите је да одстоји неколико сати, да би упила непријатне мирисе. Затим усисајте соду бикарбону са тепиха.

Пронађите изгубљени накит

Узмите старе најлонске чарапе и поставите ногавицу преко четке вашег усисавача, а затим их учврстите обичном гумицом. Овакав начин усисавања ће вам помоћи да пронађете накит који сте изгубили у стану, а најлонска чарапа ће спречити да накит усисате.

Освежите ваздух

На вату ставите неколико капи есенцијалног уља, попут уља лаванде или неколико капи освежавајућег лимуна. Ставите вату у простор за филтер усисавача, и осетићете суптилан мирис док чистите, који ће освежити ваш дом.

Исправите удубљења од намештаја на теписима

Уколико вам кауч или фотеља дуже времена стоји на истом месту, следећи пут кад преместите овај намештај, вероватно ћете приметити удубљења на тепиху. Испробајте следећи трик: ставите једну или две коцке леда у удубљење, а затим пустите да се потпуно истопи. Како се лед топи, вода ће полако натапати влакна. Осушите подручје, затим усисајте то место и удубљење ће нестати.