Почетна » КРАЉИЦА народне музике је у Београд дошла гола и боса: Ово је животна прича ЛЕПЕ ЛУКИЋ
Моја прича Вести

КРАЉИЦА народне музике је у Београд дошла гола и боса: Ово је животна прича ЛЕПЕ ЛУКИЋ

Фото: Јутјуб

Лепа Лукић чије је првао име Лепава Мушовић рођена је 16. јануара 1940. године у селу Милочају близу Краљева, а када је имала две и по године, остала је без оца Радисава који је погинуо у саобраћајној несрећи. Мајка Милосија је преминула 2007. године у 94. години живота, а старији брат Ратко 2006. године.

Још као мала обожавала је да пева, мајка ју је водила на разна такмичења и аудиције, док се њен брат противио томе да постане певачица. Певала је на берби грожђа у Александровцу када јој је пришао композитор Петар Танасијевић и понудио јој да сними песму „Од извора два путића“ која је постала велики хит. Потписала је уговор са продукцијском кућом ПГП РТБ која јој је обезбедила стан у Сарајевској улици уз договор да га отплати од продаје плоча. То је урадила у наредних годину дана.

У Београд је, како каже, дошла гола и боса са огромном амбицијом да успе у животу. Иако је остварила већину својих жеља, због здравствених проблема није могла да има дете због чека је патила. Њен покојни брат има децу коју гледа као своју и брине о њима.

Иза себе има 3 брака са људима које је бирала срцем. Иако су јој нудили лагодан живот који би ретко ко одбио, није тражила моћног мушкарца, нити је пристајала да се одрекне музике.

Од првог мужа Томе је задржала презиме, али и страст према коцки која им је уништила брак. Упркос великој љубави, он није желео да Лепа буде певачица и увек је претио да ће се појавити на њеном наступу и направити хаос. Након бурних седам година, добила је развод и наставила свој живот.

Са другим мужем, естрадним менаџером Владом Перовићем ког је ухватила у превари, је такође била седам година у браку након чега су се растали. Он тврди да јој је оставио сву имовину, а да је узео само 200 одела и 2 аутомобила.

1999. године током турнеје у Канади је упознала Милана Милановића за кога се удала годину дана касније. У почетку ју је нервирао, али схватила је да није равнодушна када не дође на њен наступ. Тврди да јој је најважније да има друга са којим ће моћи да поприча, да се насмеје и који је неће спутавати да се бави оним што највише воли.

Један од најпопуларнијих љубавних троуглова тадашње естраде били су Лепа Лукић, Силвана Арменулић и њен супруг Радмило Арменулић.

Смрт мајке Лепу је страшно погодила, а једном приликом је признала и да је једно време посећивала психијатра. Често се селила, па је након стана у Сарајевској купила кућу на Сењаку, а затим стан на Дорћолу у коме је најдуже остала. Ипак се одлучила за насеље Жарково где је пронашла мир.

Пропутовала је скоро цео свет, а тек недавно је први пут отишла на одмор на море који није везан за њене наступе.