Почетна » Крамбл од вишања који се боцка виљушком
Исхрана

Крамбл од вишања који се боцка виљушком

Основи састојак за овај колач су вишње, али и виљушка којом се колач боцка!

Потребно је за тесто:

  • око 400 г брашна
  • 1/2 кесице прашка за пециво
  • кора од лимуна
  • 150 г шећера
  • 150 г масти
  • кашика киселе павлаке
  • јаје
  • жуманце
  • ванилин шећер

За фил:

  • 600 г вишања
  • 4 кашике шећера
  • 4 кашике гриза
  • шећер у праху за посипање

Умутите маст, шећер, ванилин шећер, рендану кору лимуна, жуманце и једно цело јаје. Постепено додајте брашно и замесите глатко тесто, па га ставите у фрижидер на најмање сат времена. Мањи плех обложите масним пек папиром. Истањите половину теста, преко тога распоредите вишње, шећер, гриз, затим ставите другу половину теста, затворите крајеве и избоцкајте виљушком тесто на неколико места.

Колач можете уркасити шлагом

Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 40 минута. Оставите питу да се прохлади, исеците на коцке и поспите шећером у праху.