Почетна » Крвна група открива шта треба да једете, а које намирнице морате да избегавате
Нутрициониста Вести

Крвна група открива шта треба да једете, а које намирнице морате да избегавате

Исхрана на основу крвне групе открива шта треба да једете, а шта да избегавате, према препорукама из болнице Вичестер.

На пример, ако имате крвну групу А, требало би да једете више вегетаријанске хране, ако имате крвну групу 0, требало би да једете углавном месо и избегавајте житарице, а ако имате крвну групу Б, онда можете да једете разноврсну храну, као што су млечни производи, који се не препоручују особама са крвном групом А и О.

Исхрана у складу са крвном групом такође вам може помоћи да смршате. Такође, храна ће се мање акумулирати у телу у виду масти, а особа ће онда имати мање здравствених проблема ако се придржава овог плана.

Постоји претпоставка да је крвна група еволутивни маркер који указује на то која је храна најбоља за ваше тело, а која може да му нашкоди. Такође препоручује се да људи једу више свеже, природне хране и избегавају прерађену храну. Не треба јести чоколаду, ни пити кафу и алкохол.

Крвна група А

Људи са крвном групом А треба да једу поврће, воће, житарице од целих житарица, пасуљ, махунарке, орашасте плодове и семенке.

Када је реч о намирницама које треба да избегавају особе са крвном групом А, то су млечни производи, месо, риба, живина, јаја и прерађена храна.

Осим тога, овај лекар препоручује и различите вежбе за особе са различитим крвним групама. Тако он наводи да особе са крвном групом А треба да се баве јогом, голфом и сличним спортовима.

Крвна група Б

Људи са крвном групом Б треба да једу поврће, воће, житарице, пасуљ, махунарке, месо, живину, рибу, јаја и млечне производе.

Они са овом крвном групом треба да избегавају орашасте плодове, семенке и прерађену храну.

Када је у питању вежбање, особе са крвном групом Б треба да се баве активностима умереног интензитета као што су ходање, планинарење и тенис.

Крвна група АБ

Људи са крвном групом АБ могу да једу храну сличну оној коју једу људи са крвном групом А и Б, али лекар каже да је веганска исхрана најбоља за њих. Требало би да избегавају прерађену храну.

За особе са крвном групом АБ, препоручују се умирујуће вежбе и вежбе умереног интензитета.

Крвна група 0

Исхрана особа са крвном групом 0 треба да садржи месо, живину, рибу и маслиново уље, али постоје одређена ограничења у конзумирању одређеног поврћа, орашастих плодова, семенки и јаја.

Људи са крвном групом 0 треба да избегавају млечне производе, житарице, хлеб, тестенине, пиринач, пасуљ и прерађену храну.

Људима са овом крвном групом препоручују се енергичне вежбе као што је трчање.

Треба нагласити да досадашња истраживања нису показала да овакав план исхране подстиче мршављење, али с обзиром на то да је реч о строгим смерницама, наводе да би онима који се придржавају овог плана могле недостајати неке хранљиве материје. С друге стране се такође препоручује узимање одређених суплемената како би особа могла да задовољи све своје нутритивне потребе.