Почетна » Кухиња спојена са дневном је хит, али само ако имате ОВУ ствар
Занимљивости Вести

Кухиња спојена са дневном је хит, али само ако имате ОВУ ствар

Само уколико имате аспиратор, или можете да га уградите, можете да размишљате о отвореном простору.

Када одлучите да овако уредите дом, обавезно имајте на уму да вам прозори буду у склопу кухиње, као и да имате аспиратор изнад шпорета (сада има веома модерних и стилизованих). Тако ћете избећи да мирис који настаје приликом крчкања јела постане доминантно обележје вашег отвореног простора.

Од када се крајем прошлог века појавио као нов начин уређења ентеријера, концепт популарно назван open space (отворен простор), завладао је канцеларијама, али и нашим домовима, бришући јасно, зидом одређене, границе између целина.

На овај начин најприродније и најлакше спаја се кухиња са трпезаријом или дневним боравком, чинећи цео заједнички сегмент местом породичног или пријатељског окупљања. Ако живите у оваквом простору, приликом припреме јела никада се нећете осећати усамљено, јер ће вам сви бити све време “на оку” и у домету гласа, па можете несметано ћаскати и притом избећи нежељену последицу дочарану речима “куварице мање збори, да ти ручак не загори”.

Уз практичну ноту (трпезаријски сто је увек близу ако треба нешто на њега да ставите), простор идејно решен на овај начин добија и естетску (делује модерно и пријатно).

колико имате кухињско острво у склопу кулинарског кутка, оно са једне стране може да представља радну површину, а са друге сто за ручавање. Одлично изгледа када сто једноставне форме, сачињен само од горње површине и ногара са једне стране, “прилепите”, ослоните на острво, на тај начин визуелно преграђујући кухињу по дужини.

Ако је сто различите боје у односу на острво, изгледаће као целина у целини, односно мала трпезарија насред кухиње. Још потпунији утисак остварићете уколико фронт кухињског острва, окренут ка дневној соби, садржи детаље који се односе на њу, а не на кухињу.

Потрудите се да стилски не одударају једни од других, или да имају једну заједничку боју, која ће бити довољна да их повеже у целину. Уколико вам простор дозвољава, наспрам стола за ручавање можете поставити и гарнитуру за седење, па му на тај начин “придружити” и дневну собу, као трећу целину.