Почетна » Куварица Љиљана открила магичне тајне својих рецепата!
Моја прича Вести

Куварица Љиљана открила магичне тајне својих рецепата!

Фото: Приватна архива

Љиљана је радила као шеф кухиње у Словенији и Немачкој, а на дан Титове смрти доживела је саобраћајну несрећу при повратку за Србију, која јој је живот променила из корена. Морала је да престане да ради као куварица.

Иако није могла више да ради као шеф у ресторанима, Љиљана од свог сна није одустала. У почетку је храну припремала за своје укућане, а онда је на наговор ћерке одлучила да из хобија отвори инстаграм налог и на тај начин људима приближи како да укусно и лако спремају своје оброке.

Ћерка је решила да ми отвори профил под називом „Куварице мање збори“, као неки вид хобија, а исто тако да људима приближим како да укусно и лако спремају своје оброке“, рекла је Љиљана за Магазин новости и додала да није очекивала оволики успех. Њен Инстаграм налог има преко 90 хиљада пратилаца, а фанови свакодневно јој шаљу утиске о припремљеним оборцима које су правили према њеним рецептима.

Нисмо очекивали толико велики успех, заправо нисмо ни размишљали о томе, само смо спремали и сликали храну. Људи су почели доста да нам пишу како су задовољни рецептима и укусним јелима. Било је људи и има их и даље којима је лакше да погледају цео поступак прављења, тако да смо решиле да отворимо и Јутуб канал.

Иако је припремила велики број јела, постоји оброк који издваја као омиљени:

 – Искрено речено сва храна ми је омиљена и радо је спремам али ипак морам да издвојим домаћу кромпирушу чије коре ручно теглим, и то је нешто што ми је пренесено традиционално из породице. Рецепте сам увек скупљала, од пријатеља, куме, маме, из новина, са посла, и даље их скупљам  али никада не правим по оригиналном рецепту, већ увек морам нешто да изменим, додам, одузмем и тако рецепт добије неки мој печат.

љиљана не крије да је презадовољна одзивом људи на Инстаграму и Јутјубу, али исто тако додаје да је чак гостовала и у неким емисијама где је припремала јела по својим рецептима.

Много сам задовољна инстаграмом, постао ми је баш пријатна разонода, упознала сам доста дивних људи, гостовала сам два пута у „Практићној жени“, неки моји рецепти су излазили у новинама, такође сам сарађивала са пуно дивних људи, али највише волим када ми младе особе пошаљу слике својих спремљених оброка по мом предлогу и када су задовољни својим успесима..  Од тога мени нема већег задовољства, и та њихова срећа нема цену. Када су они срећни ја сам пресрећна.

Ова успешна куварица радо дели савете младим женама и увек им је на располагању, а за почетнице има веома битан савет, који може много да им помогне, уколико тек почињу да уче да кувају:

– Младим домаћицама бих поручила да нигде не журе, да се не нервирају ако им неки рецепт не успе јер нико се научен није родио. Па тако сам и ја плакала када сам прву торту бацила, ни мени није успевало све из прве, али важно је да волите то што радите – закључила је Љиљана.