Почетна » Лаган за стомак и душу – рижото са печеном бундевом (рецепт)
Исхрана Вести

Лаган за стомак и душу – рижото са печеном бундевом (рецепт)

Састојци:

  • бундева
  • 1л воде зачињене сувим биљним зачином
  • главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 300 г пиринча
  • 2 кашике ситно исецканог першуна
  • 100 г пармезана
  • со, бибер
  • кашика маслаца

Припрема:

Ољуштити бундеву и исећи је на коцке, ставити у науљену тепсију, посолити, побиберите и пећи је на 200 степени око 25-30 минута.
Док се бундева пече, припремити рижото.
Ситно исецкати црни и бели лук, па пржити док не омекша, додати пиринач и пржити један минут, а затим додати мало вруће воде.
Када пиринач упије воду опет мало додати, повремено мешајући на умереној температури.
У скувани рижото, додати испечене бундевине коцке, маслац, ситно изрендани пармезан, першун, бибер и со, по укусу, па лагано промешати.