Састојци:
- бундева
- 1л воде зачињене сувим биљним зачином
- главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 300 г пиринча
- 2 кашике ситно исецканог першуна
- 100 г пармезана
- со, бибер
- кашика маслаца
Припрема:
Ољуштити бундеву и исећи је на коцке, ставити у науљену тепсију, посолити, побиберите и пећи је на 200 степени око 25-30 минута.
Док се бундева пече, припремити рижото.
Ситно исецкати црни и бели лук, па пржити док не омекша, додати пиринач и пржити један минут, а затим додати мало вруће воде.
Када пиринач упије воду опет мало додати, повремено мешајући на умереној температури.
У скувани рижото, додати испечене бундевине коцке, маслац, ситно изрендани пармезан, першун, бибер и со, по укусу, па лагано промешати.