Почетна » Лакат открива године, па зашто га не “подмладите” кафом?
Дерматолог Вести

Лакат открива године, па зашто га не “подмладите” кафом?

Изложеност сунчевим зрацима, често наслањање на столове, хлор из воде, јаки сапуни, само су неки од непријатеља коже на лактовима, који чине да она огруби и потамни. Уз то, на овом делу тела кожа је дебља па се самим тим спорије хидрира, што доводи до тога да задебља, перута се, каткад и сврби…

Пилинг може да освежи кожу

Лактовима врло лако можемо да вратимо сјај и мекоћу и то помоћу потпуно природних састојака.

Најпре им приуштите један добар пилинг, којим ћете уклонити одумрле ћелије коже. Предложемо вам два, која пре звуче као одлична комбинација напитака за разбуђивање – са кафом и поморанџом. За коју год врсту да се одлучите, спроводите је једном до двапут недељно, не чешће од тога, да не бисте изиритирали кожу.

Пилинг од кафе

Помешајте три кашичице домаће кафе са три кашичице шећера и две-три кашичице маслиновог уља (сипајте на крају па процените, према густини), тако да смеса добије текстуру путера, да не буде ни превише течна ни густа. Нанесите пилинг на лактове, добро утрљајте, оставите да одстоји пет минута па исперите млаком водом. Затим лактове обилно намажите хидрантном кремом, маслиновим, бадемовим, кокосовим уљем или вазелином и уживајте у додиру.