Почетна » Лечење канцера: истина, преваре и згртање богатства
Здравље Вести У жижи

Лечење канцера: истина, преваре и згртање богатства

Ако на Гуглу укуцате име Рејмонд Рајф (1888-1971) или Хари Хокси (1901-1974) видећете да је први, након што је успешно излечио неколико пацијената оболелих од рака, одбио да Рокфелеровој Америчкој медицинској асоцијацији (АМА) уступи (прода) право на коришћење његовог универзалног микроскопа (који му је помогао да излечи људе), увидевши да они желе само профит, док је Хокси користио лековито биље и примењивао пасту за спољашњу употребу како би излечио рак. Његова формула је вршила детоксикацију организма и јачала имуни систем, истовремено уништавајући спољне туморе.

Првом је ФДА (Управа за храну и лекове) запалила лабораторију, документација му је украдена, а после много година суђења са државом живот му је био уништен. Побегао је у Мексико како би избегао затвор, а затим умро од алкохолизма (по другој верзији, од прекомерне количине дроге). Други је успоставио 17 приватних клиника за лечење рака у САД, које и данас постоје. АМА је покушала да откупи Хоксијев лек када је установљено да је његовим биљним миксом лечено и по 100 пацијената недељно, од којих је 90 одсто било смртно болесно. Хокси је, као и Рејмонд Рајф, то одбио, рекавши да сиромашни људи треба да добију лек бесплатно. Добио је парницу против АМА после неколико година бурних суђења, у стопу медијски праћених, али су га тада медицинска удружења прозвала преварантом. Међутим, он је наставио да примењује своје методе лечења, упркос чињеници да је хапшен око 100 пута, након чега је сваки пут плаћао кауцију.

Шарлатани или не (и по чијим и каквим постулатима, јер, на пример, доктор Игназ Семелвајз био је проглашен „шарлатаном“ јер је предложио да лекари пре операције оперу руке!), тек људи и у медицину и у чуда верују када су болесни они или њихови ближњи. Доктор значи учитељ и требало би да буде особа која има ауторитет над пацијентом, али и неко ко ће да му предочи све опције лечења и, подразумева се, дозволи пацијенту да сам изабере третмане којима ће се лечити или да одлучи да се не лечи ниједном понуђеном методом. А случаја проневера и кршења етичких, моралних и низа других кодекса било је од када има и медицине. И фармацеутске индустрије, која обрће стотине милијарди долара зараде годишње на „лековима“ против канцера. А чињеница је да лека још нема.

Воде се разне полемике, не само у стручној јавности, који је разлог за то. Међу обичним људима често се чују „проверене“ приче како управо та фармако-мафија не дозвољава да се лек за рак (који тамо негде сигурно постоји) обелодани.

Доктор медицине Немац Матијас Рат тврди да мали број људи зна да је настанак фармацеутске индустрије намерна одлука неколико људи са обе стране Атлантика, да би се болест дефинисала као тржиште и да би се изградила данас највећа инвестициона индустрија на основу те тако једноставне мисли.

– Рак је само елемент овог бизниса који од болести прави тржиште – тврди Рат. – Све што видите да се данас врти око фармацеутске индустрије, невероватни профити, немогућност да се елиминишу болести, пропагандни рат…, све то почиње од чињенице да је ово бизнис модел инвестиционе индустрије која се богати на одржавању постојећих болести и креирању нових.

Основни узрок рака открио је 1923. године немачки научник Ото Хајнрих Варбург (1883-1970), за који је 1931. године добио Нобелову награду за медицину. Од тада је много контрадикторних и неразумљивих објашњења зашто оболевамо од канцера, зашто га данас има у пандемијским размерама, како лек за ту болест није још откривен… Али на страну мишљења и питања „малог“ човека. Ни стручњаци се не слажу у свему. Док се једни држе класичне медицине и класичних метода лечења, која укључује обавезну хемотерапију, други за непроналазак лека криве фармацеутски монопол, коме је циљ згртање профита, а не лечење људи. Они чак тврде да су и медицински факултети дизајнирани у том правцу пре више од 100 година.

– Направљене су Карнеги и Рокфелер фондације које су осмислиле наставни план помоћу стипендија и донација – објашњава доктор Џозеф Меркола, мислећи на Флекснеров извештај из 1910. године, из времена када је на медицинским факултетима било школа хомеопатије, натуропатије, еклектичних школа о лековитим биљкама и када није постојао само један начин лечења, који су, тврди „друга струја“, тада желели да успоставе Карнеги и Рокфелер фондације. – Тадашњи факултети природне медицине нису довољно гурали хемијске дроге, које су производили, шта мислите ко? Карнеги и Рокфелер. АМА, која је процењивала медицинске школе, почела је да бира и затвара највеће и најугледније хомеопатске факултете. Карнеги и Рокфелер су одмах почели да засипају милионима долара медицинске факултете који су учили интензивно лечење дрогама. У замену за финансирање, те високе школе морале су да имају курсеве који су били искључиво оријентисани на фармацеутске лекове, без истицања природне медицине.

Доктор Меркола подсећа да је до 1925. године више од 10.000 хербалиста изгубило посао, до 1940. је више од 40.000 киропрактичара изведено на суд због шарлатанства. Број хомеопатских факултета који су напредовали током 20. века са 22 спао је само на два пре 1923, а до 1950. су све хомеопатске школе затворене.

Стручњаци (она „друга струја“) тврде да фармацеутска индустрија патентира дроге и то назива леком. Кажу да патентирани лекови не треба да буду део нашег тела. Ако желимо да будемо здрави, морамо да користимо само супстанце и енергију које припадају нашем телу.

Године 1987. четири киропрактичара из Илиноиса тужила су Америчку медицинску асоцијацију, оптужујући је да има читав огранак у својој организацији који је дизајниран да би елиминисао киропрактику као професију. Судија савезног окружног суда Илиноиса Сузан Гетсон Денер је исте године прогласила АМА кривом за заверу.

Бајер и БАСФ финансирали нацисте

Научник, немачки доктор Матијас Рат тврди да су највеће фармацеутске компаније Бајер и БАСФ за време рата градиле логоре за истребљење у Аушвицу. Ретке су, готово непостојеће информације о томе, али у Америчкој националној библиотеци може се пронаћи судски случај број 6 трибунала за ратне злочине у Нирнбергу.

– Речено нам је да је био само један трибунал против главних ратних криминалаца, међутим било их је 12 – прича Рат. – Број 6 је био против Бајера, БАСФ и Хочста. Они су тада формирали картел ИГ Фарбен. Суђење против 24 менаџера ових фармацеутских и хемијских компанија трајало је годину дана. Открило се да су финансирали долазак нациста на власт, давали су 100 одсто својих сировина да би они водили рат, укључујући 100 одсто синтетичког горива, гума и експлозива. Амерички тужилац је закључио да без ИГ Фарбен картела Други светски рат не би могао да се догоди.