Почетна » Легендарна певачица ЋАНА открила непознате детаље из живота: „Троје људи је погинуло на мом наступу“
Моја прича Вести

Легендарна певачица ЋАНА открила непознате детаље из живота: „Троје људи је погинуло на мом наступу“

Фото: Јутјуб принтскрин

Станојка Митровић Ћана, гостујући у емисији сценирање, открила је непознате детаље из живота и по први пут испричала детаље са једног њеног наступа у коме је погинуло троје људи.

– С народом сам упала у воду када се потопио сплав. Људи су лепо осмислили да дођем да певам. Драги Домић је такође наступао. Био је август, пола осам увече. Нисам знала да на тај сплав може да стане ограничен број људи. Било је погрешно урађено. У једном тренутку смо почели да тонемо, а ја нисам схватила шта се дешава. Помислила сам да се неко потукао. Таман кад је требало да почнем да певам, народ је почео да бежи, десио се стампедо – почела је причу Ћана у емисји „Сценирање“ и додала:

– Неки дечко ми каже: „Ћано, шта стојиш, тонемо…“ Гурне ме у масу и мост је пукао. Сви су попадали. Настали су општи хаос и паника. Нажалост, троје људи је настрадало, а четрдесет троје њих је прошло с тежим повредама. Људи су се чупали, вриштали. Мене је из воде извадио један младић мотком, изашла сам без повреда. Кад сам погледала са обале, изгледало је као на „Титанику“. Тада су два брата погинула, удавили су се јер су били непливачи. Месецима нисам могла да спавам. Кад су дошли родитељи тих момака, сцена је била престрашна – рекла је Ћана, а потом проговорила и о саобраћајној несрећи коју је доживела:

– На деоници пута код Велике Плане мој супруг, покојни Новица Урошевић и ја смо доживели озбиљну несрећу. Био је неки штрајк, па су изашли људи камионима. Нису били осветљени. Испревртали смо се ту три пута, покупили три аутомобила. Остали смо на крову, сви смо били у несвести. Кад сам дошла себи, нисам могла да се саберем. Помислила сам да ли смо живи – испричала је Ћана.

Након свих недаћа које су је снашле након тешке саобраћајне несреће, Ћана се осврнула и на своју борбу са тумором.

– То је било пре осам година. Једно јутро сам се пробудила и као да ми је неко рекао да одем да урадим мамографију. Када су ми рекли да сам болесна, цео живот ми је прошао кроз главу. Била сам сигурна да ћу то да победим. Лекари су ми рекли да од 2.000 жена једна дође у тој фази као што сам ја. Имала сам свест о томе и најважније је ићи редовно на прегледе – закључила је Ћана у емисји „Сценирање“.