Почетна » Лековити савети великог духовника ОЦА ТАДЕЈА: Против гастритиса и реуме помаже само ЈЕДАН ЧАЈ
Здравље Вести

Лековити савети великог духовника ОЦА ТАДЕЈА: Против гастритиса и реуме помаже само ЈЕДАН ЧАЈ

Фото: YouTubeScreenshot/Духовник Библиотека

Велики духовник 21. века, отац Тадеј имао је хроничних проблема са реумом, која му је узроковала несносне болове у зглобовима, као и од закрчења вена. Како се препричавало по манастирима, ишао је код лекара, али за његово стање није било лека који би га у потпуности излечио. Тада се окренуо народној медицини, односно рецепту који је пронашао у књизи о лековитом биљу.

– Била нека лекарка у Београду, нека сестра Борка, по њеном упутству ја сам годинама ишао у бању, због реуме и гастритиса. Не помаже бања, само мало ублажава. Лекови исто тако. Па ми је додијала та бања. Понекад сам ишао два пута годишње. Па рекнем да више нећу ићи, па шта буде нека буде. Али стара болест, десна рука ми се била два пута укочила. А доктор каже: вежбај, човече, изгубићеш и другу руку – препричао је старац Тадеј на једној од својих проповеди у српским манастирима.

Упркос свим медицинским препаратима и бањском лечењу, отац Тадеј је тврдио да му ниједан лек није помогао као чај од црне рибизле. Наиме, у једном од његових књига о лековитим травама пронашао је препарат једном лекара из Париза, који је народним леком спасио реуматичну и готово непокретну пацијенткињу. Према беседи оца Тадеја, он јој је давао да пије чај од листова црне рибизле, и потпуно је излечио. Тада је казао свом брату да иде у расадник и да купи колико може, садница црне рибизле

Почните да пијете чај

– И чим је пролистао, ја одмах почнем да пијем чај. У пола литре стави се 10-20 лиски, у кључалу воду, и после један кључ или два, измакнем. Треба да се пије без шећера. Једноставно врућу воду. Ја узмем на кашичицу меда на језик, док не попијем пола литра чаја. И тако ујутро, увече, и видим да ми је добро. Све лакше и лакше и нема болова, немам ништа. И ето, нестала реума и гастритис, и закрчење вена – сведочио је овај старац.