Почетна » Лесковац и околина без државних апотека
Здравље Друштво и ми Вести

Лесковац и околина без државних апотека

Ни у једном месту у Јабланичком округу не постоји више државна апотека. Дугови су огромни, а сви радници желе да оду уз социјални програм. Не ради више ноћу ни дежурна апотека, па Лесковчани од један сат после поноћи, када се затварају приватне апотеке, до шест ујутру, немају где да купе лекове, извештава РТС.

– Гужве се стварају тако да ћемо вероватно радно време продужити до два сата иза поноћи. Већина нас дели тај проблем о коме причамо, питање организације и безбедности – објашњава власник приватне апотеке Саша Стојановић. После више деценија уз 12 апотека широм округа ноћно дежурство у „Хипократу“ затворио је дуг од преко пола милијарде динара. Рафови су празни, скоро сви радници су се пријавили за социјални програм јер плате не примају од почетка прошле године.

Одлуком Министарства здравља, две апотеке – у дечјем диспанзеру и Дому здравља – настављају да раде, па 14 радника не може да оде уз социјални програм.

– Ако дам отказ? Онда ништа, остајем без 16 плата и то је то. Могу само да тужим у нади да ћу доћи до својих заосталих зарада, ако останем опет ништа – каже фармацеут Милена Станковић.