Почетна » Мачка на повоцу: Када је право време да се мачка прошета?
Друштво и ми Вести

Мачка на повоцу: Када је право време да се мачка прошета?

Сигурно сте видели мачку на повоцу и помислили да ли љубимац у томе ужива?.

Међутим, још важније питање је: да ли мачка прихвата поводац? И да ли сваку мачку треба прошетати?

Ако мачка воли да њушка по ходницима зграде, не значи да јој је потребна шетња по парку. Такође, мачке које често стоје крај прозора нису увек спремне за оно што их тамо очекује. Истина, нећете знати да ли би јој шетња на повоцу пријала док јој га не ставите.

Мачке не подносе поводац

Оно што ће вам бити потребно ако желите да мачку шетате на повоцу је стрпљење. Делимично из разлога што су мачке врло флексибилне и окретне, па класична огрлица није опција, јер повећава вероватноћу бекства. Други разлог је тај што огрлица врло лако може превише да стегне мачији врат, и доведе до гушења. У том је случају појас са ременом најбоља опција. И свакако, што раније кренете са навикавањем мачке на поводац, то ћете имати већи успех.

Нека упозна појас

Пре него што мачки ставите појас, дозволите јој да га оњуши и упозна се са њим. Ако вам се чини да је упознавање протекло добро, покушајте да јој ставите појас и пустите је да се са њим око себе креће по кући. Потребно је време да се она навикне на ту нову ствар на себи. Дозволите јој да и њега вуче унаоколо. Када схвати да јој он не представља претњу, крените у шетњу по кући.

Шетња и нужда ван куће

Мачке нису као пси, и самим тим немојте да очекујете да ће оне своју шетњу користити за обављање нужде. Мачке у 99% случајева остају верне кутијама са посипом, јер цене приватност.

Да ли вреди шетати мачку?

За многе мачке, ваша љубав и стрпљење могу бити веома корисни. Будући да су кућне мачке, подложне гојазности, која доводи до болести са унутрашњим органима, један од најуспешнијих приступа одржавању њихове идеалне тежине је свакако одлазак у шетњу. Лагана шетња по крају на дневном нивоу може не само да побољша здравље мачке, и учини је срећнијом, већ у великој мери може да утиче и на продужетак њеног живота.

Ознаке