Почетна » Малина торта која неће дочекати вече (рецепт)
Исхрана Вести

Малина торта која неће дочекати вече (рецепт)

Потребно је за кору:

  • 10 јаја
  • 200 г шећера
  • 150 г чоколаде
  • 100 г млевеног кекса
  • 50 г брашна
  • кесица прашка за пециво

За фил:

  • 7 јаја
  • 350 г шећера
  • 350 г чоколаде
  • 500 г путера
  • 500 мл слатке павлаке
  • 400 г малина (или неког другог црвеног воћа)

За декорацију:

  • 100 мл умућене обојене слатке павлаке

Припрема:

Пенасто умутите јаја и шећер, додајте отопљену чоколаду и мутите још неколико минута. У умућено додајте млевени кекс, брашно и прашак за пециво. Шпатулом лагано сједините и излијте на плех са пек-папиром, изравнајте и пеците у загрејаној рерни 10 минута на 175 степени. Са готове охлађене коре скините папир. Модлом исеците 3 коре. Ставите кору у модлу, па намазажите први фил, ставите свеже малине па намажите слатку павлаку, ставите другу кору и поновите поступак и завршити кором. Торту охладите, па умућеном слатком павлаком декоришите све стране и изравнајте лењиром.

Умућену слатку павлаку ставите у дресир џак и декоришите ружице по дну торте. Од обојене слатке павлаке формирајте руже и ставите на торту. На пари мутите јаја и шећер. Додајте отопљену чоколаду и наставите мућење. Када је крем куван излијте га на плех да се охлади, а затим пенасто умутите путер и охлађени кувани део фила. Умутите и слатку павлаку. Фил ставите преко коре, па на крају торту декоришите умућеном обојеном слатком павлаком.

Украсите торту свежим воћем.