Почетна » Матични млеч – лек за превремено старење
Здравље Вести

Матични млеч – лек за превремено старење

Фото: Пекселс

Има антибактеријско и антивирусно дејство, ублажава психички и физички стрес и веома је користан као средство за очување здравља

Матични млеч је пчелињи производ који се од давнина користио као природни тоник за јачање имунитета и опште отпорности организма. Препоручује се код изразитог психичког стреса, код физичког напора, анемије, након исцрпљујућих вирусних и бактеријских инфекција и за регенерацију организма. Матични млеч, који се сматра једним од најснажнијих природних биостимулатора и биорегенератора, веома је користан као средство за очување здравља али и за убрзавање процесa излечења.

Древни народи су матични млеч употребљавали као лек, а најстарији записи о томе потичу још од пре 3.000 до 5.000 година. Матични млеч има антибактеријско и антивирусно дејство, ублажава психички и физички стрес и веома је користан као средство за очување здравља. Кина је највећи произвођач матичног млеча на свету. Покривају 90 одсто светског тржишта са годишњом производњом матичног млеча у износу од 2.000 тона.

БРОЈКЕ

500 грама матичног млеча произведе једна кошница у периоду од пет до шест месеци 48 сати од момента узимања из кошнице матични млеч задржава биоактивна својства. Зато је одувек имао веома високу цену.

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ… *

Да је у јапанској студији спроведеној 1987. године утврђено да матични млеч значајно доприноси сузбијању тумора. Експерименти су спровођени на мишевима којима су усађени тумори, а храњени су само матичним млечом. Резултати су показали да су тумори били мањи за 45 до 55 одсто, а живот здравих ћелија продужен је у распону од 17 до 20 одсто. * Да матични млеч спречава превремено старење. Као што млеч помаже да се значајно продужи живот матице захваљујући антиоксидансима, тако млеч помаже и људима јер уклања слободне радикале који узрокују прерано старење наших ћелија.

Антиоксиданси могу елиминисати боре, одржавају здрав сјај наше коже, спречавају опадање косе и продужавају живот тако што спречавају хроничне болести. * Да је још Хипократ људе лечио матичним млечом и називао га „пчелиње млеко“. И кинеска традиционална медицина лечила је људе матичним млечом, додуше не користећи матични млеч већ ларву матице. * Да би препарат с матичним млечом требало у што краћем временском року употребити, уз чување на ниским температурама и без светлости (седам дана). Свако изношење припремљеног препарата на светлост и топлоту убрзава ферментисање и уништава лековита и хранљива својства.