Почетна » Медена торта (рецепт)
Исхрана Вести

Медена торта (рецепт)

Потребно:

  • 500 грама брашна
  • 180 грама шећера
  • 2 кашике меда
  • 200 грама путра
  • 2 јаја
  • 2 кашичице соде бикарбоне
  • 2 кашике млека
  • 300 грама ораха
  • 120 грама путра
  • 80 грама шећера
  • 3 кашике меда

Потребно за фил:

  • 300 мл млека
  • 2-3 кашике шећера
  • 15 грама густина
  • 1 ванилин шећер
  • 200 грама путера

Припрема:

Направите тесто од брашна, шећера, меда, соде бикарбоне, јаје, путера, млека. Све измешате и поделите на 2 дела. Тесто замотајте у фолију и оставите у фрижидер око 15 минута. Након тога извадите кору из фрижидера, разваљајте је и ставите у плех да се пече око 15 минута на 200 степени.

Другу кору развијте и оставите са стране. 300 грама ораха грубо иситните и ставите у тигањ са 120 грама путера и 80 грама шећера и 3 кашике меда. Ове орахе из тигања прелијте преко ове друге коре.

Пеците другу корицу око 15 минута, док не добије златно браон боју.

Фил правите тако што ћете у 300 мл млека додати шећер и ванил шећера, додати размућен густин и брашно и скувати фил. У охлађен фил додајте маслац.

Прву кору добро натопите са млеком и румом. Ставите фил, а потом кору са орасима.