Потребно:
- 500 грама брашна
- 180 грама шећера
- 2 кашике меда
- 200 грама путра
- 2 јаја
- 2 кашичице соде бикарбоне
- 2 кашике млека
- 300 грама ораха
- 120 грама путра
- 80 грама шећера
- 3 кашике меда
Потребно за фил:
- 300 мл млека
- 2-3 кашике шећера
- 15 грама густина
- 1 ванилин шећер
- 200 грама путера
Припрема:
Направите тесто од брашна, шећера, меда, соде бикарбоне, јаје, путера, млека. Све измешате и поделите на 2 дела. Тесто замотајте у фолију и оставите у фрижидер око 15 минута. Након тога извадите кору из фрижидера, разваљајте је и ставите у плех да се пече око 15 минута на 200 степени.
Другу кору развијте и оставите са стране. 300 грама ораха грубо иситните и ставите у тигањ са 120 грама путера и 80 грама шећера и 3 кашике меда. Ове орахе из тигања прелијте преко ове друге коре.
Пеците другу корицу око 15 минута, док не добије златно браон боју.
Фил правите тако што ћете у 300 мл млека додати шећер и ванил шећера, додати размућен густин и брашно и скувати фил. У охлађен фил додајте маслац.
Прву кору добро натопите са млеком и румом. Ставите фил, а потом кору са орасима.