Почетна » Милена Дравић је важила за даму, а онда је направила скандал
У жижи

Милена Дравић је важила за даму, а онда је направила скандал

Милена Дравић је једна од наших најбољих и најлепших наших глумица икада, чија је харизма непновљива.

Напустила нас је пре четири године, али је оставила дубок траг у југословенској кинематографији, те су врло често могу прочитати занимљиви детаљи из њеног и више него испуњеног живота!

Скандал у Кану

Мало је рећи да је каријера ове даме импресивна. Појавила се у више од 100 филмских остварења и иза себе оставила незаборавне улоге, између сталог, у “Прекобројна”, “Љубавни живот Будимира Трајковића”, “Рад на одређено време”, “Није лако с мушкарцима” итд. Делила је кадар са свим великанима српског глумишта.

Међтим, осим што је памтимо по неоспорном таленту и успесима, Милена је била и жена непоколебљивог става. Баш због тога је настао и „скандал“ у Кану,. Наиме, након што је добила улогу у филму „Сутјеска“, глумица је отишла са екипом филма „Мистерије организма“ Душана Макевејева у Кан, где се сусрела са Џеком Николсоном, Џоном Леноном и Јоко Оно.

Гађала новинарку!

И док је била скроз избезумљена због друштва у којем се тренутно налазила, америчка новинарка је имала са њу једно веома необично питање – „Да ли ви Југословенке знате за контрацепцију?“

– Ја сам се тих дана мучила са мигреном и вадим те пилуле, гађам је њима. Сви листови су писали о томе, а руска „Литературна газета“ је написала да сам се непримерено понашала. Враћам се из Кана и Никола Поповић, директор филма, ми каже да нећу моћи да играм у Сутјесци – рекла је једном приликом Милена.

Међутим, после годину дана се све променило.

– Годину дана је прошло, Драган и ја на мору, и лежимо на плажи, кад видим неке црне изгланцане ципеле ми прилазе, а оно Поповић и каже ми: „Дижи се, мораш на Тјентиште да одиграш своју улогу“ – открила је глумица, која је том филму дана посебну драж.