Почетна » Млеко и крв девица: Откривен лек против старости?
Занимљивости Вести

Млеко и крв девица: Откривен лек против старости?

Фото: Пекселс

Откад постоји цивилизација, људи су на све могуће начине покушавали да открију лек против старости.

Познати су и случајеви у историји, који говоре о томе да су се краљице и принцезе купале у млеку али и у крви девица, како би победиле старост.

Лек против старости
Наиме, окрутне методе им нису нашкодиле, док су поједини цареви зарад вечне младости испијали и малу количину живе. Очигледно, такви покушаји нису успели.

Научни тим из Филаделфије, спроводи нова истраживања, односно теорију да би се старији организам могао подмладити помоћу трансфузија крви младих људи.

Студија обухвата групу људи старијих од 35 година, којима се у крвоток убризгава крв тинејџера и то по нимало ниској цени од осам хиљада америчких долара.

Како наводи доктор Џеси Кармазин, групу људи која учествује у истраживању, чине људи из Аустралије, Европе и САД-а. Резултати су показали да су особе које су примиле “младу крв”, показале изврсно расположење. Метода је примењена и на пацовима, где су ефекти подмлађивања били видљиви. Подмлађени су мозгови али и срца, док је длака попримила тамнију боју.

Сличне методе спроводе се и на Станфорду, при лечењу Алцхајмерове болести. Како објашњава докторка Шерон Шоу, изводљиво је али и сигурно убризгавање “младе” плазме, пацијенту једном недељно.

Стручни тим је открио конкретне доказе о побољшању телесних функција код пацијената.

Даља истраживања су неопходна. Наиме, иако се трансфузије крви сматрају сигурним за људе којима заиста требају, постоје и нуспојаве које укључују осипе, проблеме с плућима и потенцијално смртоносне инфекције.