Почетна » Много је разлога зашто треба јести ПРОСО, а први је: Побољшава крвну слику
Нутрициониста Вести

Много је разлога зашто треба јести ПРОСО, а први је: Побољшава крвну слику

Стари Словени су јели просо, а у данашњој исхрани га готово уопште нема.

Било да је куван или млевен, па додат чорбама и сосевима, просо има веома позитиван учинак на очување доброг здравља.

Фитинска киселина коју поседује смањује лош холестерол у крви, обнавља цревну флору и нормализује рад органа за варење. Подиже имунитет и чисти организам захваљујући витаминима као што су А, Б, Ц, Д и Е. Садржи магнезијум који делује на смањење шећера у крви. У борби против малокрвности просо помаже због високог садржаја гвожђа који поседује. Побољшава рад бубрега и бешике.

Један од најједнсотавнијих рецепата је да скувате просо попут пиринча. Знаћете да је готово када омекне.