Почетна » Мушкарци открили коју боју косе највише воле да виде на жени: Плавуше им нису најдраже
Занимљивости Вести

Мушкарци открили коју боју косе највише воле да виде на жени: Плавуше им нису најдраже

Боја косе открива им карактер дотичне даме и како жели да је околина доживљава.

Мушкарци сматрају да боја косе много открива о жениној личности, чак ће је узети у обзир и када вагају да ли жену да позову на састанак. Истраживачи су спровели анкету на 2.000 мушкараца из Велике Британије која је открила да им, ипак, плавуше нису омиљене.

Како је студија утврдила, јачи пол највише “пада” на бринете са плавим очима.

Амерички портал сазнао је коју боју косе мушкарци највише воле и који су разлози за то.

Мушкарци плавуше доживљавају као авантуристе

Плавуше нису најатрактивније мушкарцима без обзира на стереотипе. Само 29.5 одсто анкетираних се изјаснило да су им даме са плавом косом најпривлачније. Када се узме у обзир да само 2 одсто светске популације има ову боју косе као природну, то је разлог што многим мушкарцима смета када је плава нијанса веома неприродна и види се да је фарбана. Припадници јачег пола обично сматрају да су жене са овом бојом косе авантуристи, те да се свашта може наћи испод те фарбане плаве косе.

Жене са смеђом косом делују директно и самоуверено

Светла или боја кестена и остале нијансе браон боје мушкарци највише воле. Бринете можда привлаче пажњу мушкараца јер одају утисак храбре и озбиљне жене која се не плаши да говори оно што мисли. Искрене су и верне себи и својим принципима. Од 2.000 анкетираних 33.1 одсто мушкараца је гласало за смеђу косу као најпривлачнију јер чак иако је фарбана изгледа природно.

Мушкарци мисле да су црвенокосе дивље

Иако црвена коса можда није толико популарна, постоје мушкарци који сматрају посебним девојке офарбане у ове нијансе које се одлично слажу са њеним теном. Природна црвена боја је најређа од свих и оне које се фарбају у црвено желе да прикажу себе као дивље, експресивне и друштвене. У анкети је ова боја косе добила 8.8 одсто гласова.

Жене са црном косом делују мистериозно и храбро

Многи мушкарци сматрају жене са црном косом најатрактивнијим. Технички, црна је непостојање свих боја, што може да нагласи да је жена необична, да размишља ван устаљених норми и да је отворена за другачија искуства, као и да види много даље него што остали виде. У анкети се за црнке изјаснило 28.6 одсто мушкараца.