Почетна » Мушкарци ТЕШКО подносе самоћу
Психолог Вести

Мушкарци ТЕШКО подносе самоћу

Живот без емотивног партнера има одређене предности и може бити веома квалитетан и испуњен, али мушкарци и жене то доживљавају потпуно раличито. Нова истраживања су показала да јачи пол теже од дама подноси сингл статус.

У истраживању је учествовало 4000 људи, од тога 1400 самаца. Већина је открила да је необавезан секс једна од главних забавних страна самачког живота, али је чак 71 одсто мушкараца признало да је осећало “значајан притисак” како би пронашли партнерку, док је у таквој ситуацији било 58 процената жена.

Око 65 одсто припадница нежнијег пола сматра да је самосталност позитивна ствар у поређењу са 58 посто мушкараца, а чак 75 процената сингл дама рекло је да последњих годину дана није активно тражило партнера. Жене су активније и на друштвеним мрежама, па се и на тај начин осећају повезаније с другим људима.

Највећи притисак да пронађу партнера осећали су они од 25. до 34. године, што може бити повезано са породицом која стално испитује да ли имају некога и када планирају брак. Али било је и оних који су открили да уживају у својој независности, слободи и авантурама које им тек предстоје.