Почетна » Мушкарци, водите љубав и неће бити проблема са простатом!
Уролог Вести

Мушкарци, водите љубав и неће бити проблема са простатом!

Протеклих година, рађена су истраживања у којима је откривено да честа ејакулација може да спречи настанак рака простате, а новија студија, спроведена у Канади, вероватно ће још више обрадовати “јачи” део популације.

Наиме, добијени подаци упућују на то да је сва прилика да мушкарци који спавају са много жена тиме смањују ризик од добијања рака простате. Доказано је да су испитаници, који су били са више од 20 сексуалних партнерки током живота, имали 28 одсто мање шансе да оболе од рака простате, него они који су спавали са мање жена.

Ауторка студије, Мари-Елиз Парен, професорка Монтреалског универзитета, као потенцијално објашњење ове појаве наводи да приликом честих сексуалних односа долази до смањења концентрације супстанци које узрокују рак. Професорка Парен, као и њен колега из Њујорка, др Давид Самади, наглашавају да су резултати истраживања прелиминарни, додајући да нема доказа да велики број различитих партнера утиче на смањен ризик од болести, већ само да је уочена повезаност међу случајевима.

Оно што је засад сигурно је то да већи број односа и са истим партнером, смањује ризик од добијања ове опаке болести.