Почетна » Мушкарцима и са 90 година - НЕДОСТАЈЕ СЕКС
Занимљивости Вести Сениор свет

Мушкарцима и са 90 година – НЕДОСТАЈЕ СЕКС

пекселс
пекселс
Фото: Пекселс

Упркос и старости и бројним здравственим проблемима, мушкарци који имају више од 75 година не одустају ни од секса ни од жеље за истим.

Упркос бројиним здравственим проблемима, мушкарце старије од 75 година и даље јако занима секс, показало је истраживање проведено на Универзитету Западна Аустралија.

Према подацима овог истраживања, у самој студији учествовало је више од 2.700 мушкараца у старосној доби између 75 и 95 година који су одговарали на питања о своме здрављу, везама и сексуалној активности.

Иако се показало да су, очекивано, сексуално мање активни, секс је и даље јако важан петини мушкараца у старосној доби од 90 до 95 година, чиме се побија тврдња да људи у тој доби немају жеље за сексом. Међу мушкарцима који су и даље сексуално активни,скоро половина мушкараца изјавила је да нису задовољни учесталости сексуалних односа – наравно, желе чешће сексуалне активности. 

Више од 30 одсто испитаника изјавило је да су у последњих годину дана имали бар некакву сексуалну активност, али будући да је половина испитаних рекла да им је секс важан, јасно је да су многи жељели секс, али ту си жељу нису могли испунити због здравствених проблема или назинтересованости партнера за секс.