Почетна » Музика лечи више од 100 болести
Здравље Вести

Музика лечи више од 100 болести

Слушајући ноте које вам пријају, долази до лучења хормона задовољства и ослобађања напетости.

У садејству са лековима, музика делује на више од 100 болести. Доказано је да би срчани болеснци требало сваког дана да слушају музику ујутру и увече по најмање 12 минута, да би предупредили ангину пекторис, појаву инфаркта или поремећај срчаног ритма. И после болничког лечења, наставите са препорученом „музичком дозом“, поручују стручњаци.
Позитиван ефекат музике траје 12 сати, а онда се рад срца враћа на ритам пре него што је музика одслушана, због чега је потребно поново укључити музику, да би пацијент био „покривен“ 24 сата. Пацијенти би сами требало да одаберу музичке партитуре које им пријају, без обзира на то којем жанру припадају. Истраживања су показала да је болеснике са прележаним инфарктом који су слушали музику, ређе касније поново погађао инфаркт.
Запажено је да пацијенти са хипертензијом најбоље реагују на музику Јохана Себастјана баха, а са ниским притиском на Антоњина Дворжака. Композиције Ђузепеа Вердија највише помажу особама са упорним мигренама, док славни Антонио Вивалди највише прија особама које болују од епилепсије. Волфганг Амадеус Моцарт препоручује се мушкарцима са еректилном дисфункцијом, Михаил Глинка дијабетичарима, а Јохан Брамс асматичарима. За комбиноване срчане болести, хипертензију и повишени холестерол, слушајте Чајковског и Марка Нофлера.